Kuvaaja Heli Manninen

Kuvaaja Heli Manninen

 

Ihmisten palvelija

Piispan tärkein tehtävä on ihmisten –­ seurakuntalaisten – kohtaaminen. Leena on vienyt kirkon sanomaa sinne, missä ihmiset ovat.  
 

”Työtapani ja näkyni nousee papin perustyön todellisuudesta. Olen tehnyt papin työtä yli 20 vuoden ajan Helsingin yliopiston yliopistopappina ja kisapappina huippu-urheilun maailmassa.

Pappiskutsumukseni on syventynyt erilaisten ihmisten kanssa ”vierailla lattioilla” tuhansissa sielunhoidon keskusteluissa, kirkollisissa toimituksissa ja muissa tehtävissä.”
 

Työyhteisön tukija

Piispa tukee hiippakuntansa pappien, muiden työntekijöiden ja luottamushenkilöiden työtä. Leenalle elävä työyhteisö merkitsee erilaisten ihmisten osaamisen tunnistamista ja vuoropuhelua turvallisessa ilmapiirissä. Vankka kokemus myös seurakuntien työnohjaajana ja työyhteisökonsulttina on ollut Leenalle näköalapaikka seurakuntien arjen työhön.
 

Yhteiskunnallinen vaikuttaja

Piispa edistää kirkon ja muun yhteiskunnan välistä keskustelua. Tarkkanäköisenä, valveutuneena keskustelijana Leena tunnistaa yhteiskuntamme kipukohtia. Monipuolisen työkokemuksensa kautta Leenalla on laajat verkostot ja rohkeus myös hyödyntää niitä. Kirkon sanoma on tänään ajankohtaisempi kuin koskaan ja kirkossa osaamista ihmisten vierellä kulkemiseen. Leena tuo tämän esille raikkaasti ja tuoreesti.

”Kirkon tehtävänä on tarjota ihmisille suorituksesta vapaa alue. Siellä ei katsota menestystä tai menestymättömyyttä, ei onnistumisia eikä virheitä. Siellä katsotaan ihmistä itseään.”

Yhteyden teologi

Ykseys on sitä, että on yksi oppi, Raamattu ja tunnustus, mutta yhteys voisi merkitä sitä, että eri tavoin uskosta ajattelevat mahtuisivat samaan kirkkoon. Kutsu yhteyteen pitää ovet auki heillekin, jotka ajattelevat ja uskovat eri tavoin. Jumalan luomistyön ottaminen todesta tarkoittaa minulle sitä, että jokainen ihminen on yhteyden arvoinen.”