espoon hiippakunta

Espoon hiippakunta on maantieteellisesti laaja alue. Alueelle mahtuu hyvin moninaisia identiteettejä, kulttuureja ja ihmisiä.

Espoon hiippakunnan alueella on kaupunki- ja lähiökulttuuria, ja lähiötkin ovat kulttuuriltaan omanlaisiaan. Hiippakunnan alueelta löytyy myös vahvaa radanvarsi-identiteettiä: radan varrella sijaitsevilla paikkakunnilla on omaleimainen kulttuurinsa, josta ihan syystä ollaan ylpeitä. Hiippakuntaan kuuluu yhtä lailla vanhaa kulttuurihistoriallisesti merkittävää maaseutua kartanoineen, torppineen ja maataloineen kuin nuoria tai parhaillaan rakenteilla olevia alueita, jotka hakevat omaa olemisensa muotoa.

Moni espoolainen on muualta tullut, joukkoon mahtuu luovutetun Karjalan siirtolaisia ja työn perässä Suomesta tai ulkomailta tulleita. Ja sitten on perheitä, joiden suku on asunut samalla seudulla, jopa samassa talossa lukuisten sukupolvien ajan.

Leena on työskennellyt Helsingin yliopiston pappina 20 vuotta ja Suomen olympiajoukkueen kisapappina 15 vuotta. Näissä kahdessa työssä on hyvin vahvasti jotakin sellaista, joka auttaa Leenaa ymmärtämään Espoon hiippakunnan rikasta moninaisuutta. Yliopisto- ja olympiamaailma kokoaa ihmisiä eri puolilta Suomea ja muuta maailmaa, monenlaisista taustoista. Yliopisto- ja olympiamaailmassa on läsnä jotakin hyvin muuttuvaa, rakenteilla olevaa ja kasvua hakevaa. Samaan aikaan niissä on jotakin hyvin pysyvää, yli sukupolvien ulottuvaa – aivan kuten Espoon hiippakunnassakin.


Lue lisää Espoon hiippakunnasta

 

Kuvaaja Hanna Similä